Versenyek

Dugonics András Matematika Verseny 2017/18

Ebben a tanévben is könyvjutalmakkal, szakmai segítséggel (feladatok lektorálása) támogatja egyesületünk a katolikus iskolák  Dugonics András Matematika Versenyét a 4–8 évfolyamon tanulók számára.

XXVI. Károly Iréneusz Fizika Tanulmányi Verseny

A Katolikus Pedagógiai Intézet a katolikus egyházi gimnáziumok tanulói számára meghirdeti a XXVI. Károly Iréneusz Fizika Tanulmányi Versenyt, amelynek szakmai szervezését az Öveges József Tanáregylet tiszteletbeli tagjaiból, egyetemi oktatókból álló versenybizottság végzi.  A verseny időpontja: 2018. március 23-24. (péntek-szombat).  A verseny házigazdája: Szent László Általános Művelődési Központ (6500 Baja, Katona József u. 3.; Tel.: +36-79-523-770)
 A versenyen való részvétel szándékát 2018. január 31-ig a versenyt megrendező iskola szervezőtanárának, Jaloveczki József tanár úrnak kell jelezni a jalo@sztlaszlo.hu címen!

További részletek: https://www.katped.hu/tanulmanyi-versenyek-hirei/xxvi-karoly-ireneusz-fizika-verseny

Jubileumi (XXV.) Károly Ireneusz Fizikaverseny

A jubileumi 25. Károly Ireneusz Fizika Verseny döntője 17-18-án zajlott a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiumában Pécsett. A versenyen 70 diák, 11 kísérő tanár, 7 zsűritag és 8 egyetemista segítő vett részt a szervezőkön és helyi segítő diákokon kívül.

A verseny az évtizedek alatt megszokott színvonalon és jó hangulatban folyt le. A jubileum alkalmából köszöntötték a zsűri elnökét, Tasnádi Pétert és a főszervező Juhász Andrást, akik március 15-én állami kitüntetést (Magyar Érdemrend tisztikeresztje, illetve lovagkeresztje polgári tagozat) kaptak a verseny létrehozásáért és 25 éven keresztül történő szervezéséért. Megemlékeztek a versenyt a kezdetektől haláláig segítő Károlyházy Frigyes professzorról és munkatársairól.

Minden versenyzőnek szívből gratulálunk! A verseny a KPSZTI szervezésében a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

 

A versenyről részletes beszámoló olvasható itt.

A katolikus Iskolák (XVII.) Dugonics András Matematika Versenye 2016/17.

Ebben a tanévben is könyvjutalmakkal, szakmai segítséggel (feladatok lektorálása) támogatta egyesületünk a katolikus iskolák  Dugonics András Matematika Versenyét a 4–8 évfolyamon tanulók számára. A versenyt a Páduai Szent Antal Iskola közreműködésével a 2016/17-es tanévben is a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet írta ki.

 A verseny döntőjét 2017. március 18-án, szombaton bonyolította le a Páduai Szent Antal Iskola. A három fordulós verseny döntőjébe 70 diák jutott be. A zsűriben 32 matematikatanár dolgozott.

 Minden versenyzőnek, különösen a döntőbe jutottaknak szívből gratulálunk! A verseny a KPSZTI szervezésében a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

 

Az idei versenyről részletes beszámoló olvasható itt.

Dugonics András matematika verseny 2015-16.

Ebben a tanévben is könyvjutalmakkal, szakmai segítséggel (feladatok lektorálása) támogatta egyesületünk a katolikus iskolák  Dugonics András Matematika Versenyét a 4–8 évfolyamon tanulók számára. A versenyt a Páduai Szent Antal Iskola közreműködésével a 2015/16-os tanévben is a Katolikus Pedagógiai Szervezési és Továbbképzési Intézet írta ki. Versenykiírás.

A verseny döntőjét 2016. március 19-én, szombaton bonyolította le a Páduai Szent Antal Iskola. Minden versenyzőnek, s különösen a döntőbe jutott csapatoknak szívből gratulálunk!A verseny a KPSZTI szervezésében a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

 

A versennyel kapcsolatos kérdéseiket levélben, a mocsary.dezso@gmail.com címen tehetik fel.

Képek a verseny döntőjéről itt.

 

Károly Iréneusz Fizika Tanulmányi Verseny 2015-16. tanévre

A 24. Károly Ireneusz Fizika Verseny döntője 2016. március 19-20-án került megrendezésre Pannonhalmán. 13 gimnázium 64 diákja mérte össze tudását elméleti és kísérleti fordulókban. Kiemelkedő tudásról a Budapesti Piarista Gimnázium, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, a dunakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium valamint a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma diákjai tettek tanúságot. Minden versenyzőnek szívből gratulálunk! A verseny a KPSZTI szervezésében a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.


Versenyfelhívás

Kísérleti versenyfeladatok:
A 13/14 évesek feladata: Papírrepülőket készítve és reptetve ismerjék meg a diákok az aerodinamika jelenségeit, tanulják meg legfontosabb törvényeit! Vizsgálni kell a hajtogatott papírsíkok szögének, a  tömegelosztásnak, az anyag struktúrájának hatását!
A 15/16 évesek feladatai a LED működésének fizikai alapjaival foglalkoznak. Kísérleteket kell összeállítaniuk a LED áram-feszültség karakterisztikájával kapcsolatban, foglalkozniuk kell a LED-del, mint egyenirányítóval, mint fényelemmel.
A kísérletekről beszámoló dolgozatot kell készíteni, és elküldeni 2016. március 10-ig!

Dugonics András Matematika Verseny 2014-15

Ebben a tanévben is könyvjutalmakkal, szakmai segítséggel (feladatok lektorálása) támogatja egyesületünk a katolikus iskolák  Dugonics András Matematika Versenyét a 4–8 évfolyamon tanulók számára.

Károly Iréneusz Fizika Tanulmányi Verseny 2013-14. tanévre

Versenyfelhívás

A versenyen való részvétel szándékát kérjük

2014. február 15.-ig

a versenyt megrendező iskola szervező tanárának jelezze.

 

Károly Iréneusz Fizika Tanulmányi Verseny 2012-13

A verseny döntőjének időpontja: 2013. április 12-13. (péntek, szombat)

A versenyen való részvételi szándékát kérjük 2013. február 15.-ig jelezze.

Általános tájékoztató Károly Ireneusz Fizika Versenyről

 

A Károly Ireneusz Fizika Verseny névadója Károly Ireneusz József nagyváradi premontrei szerzetes, fizikatanár, Eötvös Loránd közvetlen munkatársa volt. Sokat tett századunk első évtizedeiben a fizikatanárok összefogásáért, a fizikai ismeretterjesztésért, a középiskolai versenyek megszervezéséért. Tanári és tudományos munkája országos elismerést és hírnevet szerzett számára.

Feliratkozás RSS - Versenyek csatornájára

| Öveges József Tanáregylet | Cím: 1092 Budapest, Knézich u. 3-13. | Postai cím: 1406 Budapest, Pf. 68 | Telefon: +36 1 479 3003 | Fax: +36 1 479 3001 | Üzenetküldés |      I Az egyesület tisztségviselői | Honlap: www.ovegesegylet.hu | Impresszum |