A 125 éve született Öveges József professzor nyomában címmel egyesületünk két pályázatot hirdetett.
Egyrészt iskolák pályázhattak természettudományos táboraik eszközökkel való támogatására, másrészt egyénileg lehetett pályázni egy-egy természettudományos törvény ismert népdal dallamára történő feldolgozásával. Az első pályázatra 3, a másodikra 16 pályamű érkezett. Ez utóbbi esetben az indulók száma 13 volt, mivel többen több művet is adtak be, viszont csapatban indulók is akadtak. Nagy örömünkre szolgált, hogy a természettudományos törvények megzenésítési feladatával sikerült a kreatív fiatalokat is megszólítani, így több diák is próbálkozott, a legfiatalabb pályázók 14 éves tanulók voltak. Minden pályázónak köszönjük a részvételt. Bízunk abban, hogy a táborok és az énekelhető törvények is segítenek a természettudományok megszerettetésében. A szakmai zsűri az alábbi döntést hozta:

Természettudományos táborokhoz eszközöket nyertek:
A Reménység Katolikus Általános Iskola 150 000 Ft értékben,
a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda 120 000 Ft értékben,
a Mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola 120 000 Ft értékben.

Megzenésített törvények
I. díjat (70 000 Ft értékű LIBRI könyvutalványt) nyert Czeczei József a Kepler törvény (Hová mész te kisnyulacska... dallamára) és a Lenz törvény (Megrakják a tüzet.... dallamára) megzenésítéséért.
II. díjat (50 000 Ft értékű LIBRI könyvutalványt) nyert Almási János az energiamegmaradás törvényének megzenésítéséért (Száraz tónak nedves partján...dallamára).
III. díjat (30 000 Ft értékű LIBRI könyvutalványt) nyert Czupy Ádám a Boyle-Mariotte törvény (Fehér liliomszál, ugorj a Dunába... dallamára)

Az ünnepélyes díjkiosztást sajnos a járvány miatt nem tudjuk megtartani Öveges József professzor 125. születésnapján, ezért a tábori szerződéseket és a megzenésítési pályázat díjait postán juttatjuk el. A díjazottaknak szeretettel gratulálunk.

Támogatóink:

Támogatóink